Počitniške aktivnosti 2023

Zavod za mladino in šport vsako leto tradicionalno ob začetku in koncu poletnih počitnic organizira počitniške aktivnosti, namenjene otrokom od 7 do 12 leta starosti.

Letos so junijske aktivnosti potekale od 26. 6. do 30. 6., avgustovske pa od 21. 8. do 25. 8. 2023. Število prijav je omejeno, zato se prosta mesta zelo hitro zapolnijo.

Aktivnosti so namenjene otrokom in so sestavljene iz treh vsebin, in sicer gibanje in zdravje, kultura in tradicija ter življenje in delo.

V okviru gibanja in zdravja smo izvedli šolo rolanja, obiskali deželo Marengo, kjer izvajajo šole jahanja za otroke, in se kopali na bazenu v Brestanici.

V sklopu kulture in tradicije smo izvedli delavnico peke kruha in potic, med katero so pridne roke Društva kmetic Krško otrokom pokazale, kako kako pripravimo tradicionalne domače dobrote. V Mestnem muzeju Krško smo si ogledali razstavo, namenjeno 100-letnici Krškega nogometa, ob koncu razstave pa je sledila delavnica, na kateri smo izdelali vsak svoj navijaški rekvizit. Zelo navdušeni smo bili nad lokostrelsko delavnico, ki jo je izvedlo društvo Klira. Poleg streljanja z lokom so otroci izdelali še indijanske perjanice ter pomagali pri izdelavi puščic ter indijanskega šotora.

Vsebino iz življenja so tvorile tri delavnice. Delavnica Brainobrain je namenjena razvoju spretnosti, koncentracije, spomina ter kreativnosti. Pri igri Kolo sreče so otroci tekmovali v dve skupinah,  s ciljem, katera skupina bo prej rešila enigmo in prišla do pravega ključa. Obiskali pa smo tudi Zavod Knof, kjer so za nas organizirali delavnici obnove pohištva in predelave odpadnega tekstila ter nas poučili o reciklaži odpadnega materiala. Otroci so iz starih majčk naredili trajnostne vrečke, skupaj z mizarjem pa zabojnike iz odpadne iverke. Za darilo smo dobili reciklirana knjižna kazala. Pri ustvarjalni delavnici Čeborl ‘ca, ki jo je vodila Tjaša Mesinger, pa smo se likovno izražali. Barvali in risali smo po steklenih kozarčkih in ustvarili prave unikatne mojstrovine ter potiskali tekstilne mošnjičke s cvetličnimi vzorci.

Na počitniških dejavnostih smo resnično uživali ter spoznali marsikaj novega in zanimivega in se že veselimo ponovnega druženja.

Vir: ZMŠ Krško

Avtor fotografij: Hrvoje Petkovič

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Skip to content
×