Novoletna predstava “Jelkin čudež”

Na zaprašenem podstrešju, polnem nedelujočih in uničenih igrač je oživela topla, humorna in iskriva zimska pravljica o hrepenenju, prijateljstvu in drobnih čudežih. 

novoletna predstava jelkin čudež
Z voščeno punčko Jelko oživijo tudi stari zaprašen dežnik Luknjač, žabica Nagica, osliček Pevko, snežak, Rado, star pokvarjen radio, ki zapoje samo delčke pesmi, ker se celih ne spomni več in mnogi drugi.
 
Jelka za vsako izmed zaprašenih, uničenih in pozabljenih igrač najde rešitev in jih popravi, tako, da so te uporabne za darilo otrokom, saj za igrače ni lepšega darila, kot da služijo za igro otrokom. Snežak je dobil drugo oko iz gumba, žabica kopalke, dežnikovo luknjo je zakrpala z rožico, osliček pa je dobil nove baterije, da je bil ponovno delujoča igrača.
 
Ko je Jelka pomagala igračam, da so te odšle med otroke, je tudi zase našla rešitev-še drugi čeveljček za svojo nogo. Tako je doživela čudež, ker je tudi ona praznike preživela med otroki, ko je postala popolna igrača. 
 
novoletna predstava jelkin čudež
V Zavodu za mladino in šport Krško smo v petek, 29. 12. 2023, gostili KuKuc gledališče, ki nam je pripravilo otroško predstavo, z naslovom Jelkin čudež.
 
Zanimiva in poučna predstava je bila prava atrakcija za otroke vseh starosti, saj so se tekom le te lahko naučili, da se lahko stare igrače vedno popravi in uporabi naprej, ne pa, da pristanejo na podstrešju med staro šaro. Ob posameznih delih predstave je otrokom zastal dih, saj je bila ta polna presenečenj in napetosti. 
 
V prihodnjem letu na Zavod za mladino in šport Krško prihaja še več takšnih in tudi drugačnih vsebin, ki so primerne in poučne za otroke vseh starosti.
 
Pripravila:
Vanja Vidmar, mladinski program

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Skip to content
×