Tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja 2024

tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja, članek

V sredo, 5. 6. 2024, smo Zavod za mladino in šport Krško v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Centrom za socialno delo Krško in Zdravstvenim domom Krško izvedli prvi letošnji tabor, namenjen mladim Romom, z naslovom »Tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja«, ki se je odvijal v prostorih vrtca v Kerinovem grmu. 

Cilj tokratnega tabora je bil bolj izobraževalne narave, in sicer se z mladimi Romi izvedli delavnico nege otroka, delavnico o kontracepciji in obisku ginekologa, delavnico prve pomoči in delavnico o cestnoprometnih predpisih. Gospa Romana Miklič iz Zdravstvenega doma Krško jim je predstavila, kako se dojenčka umiva, hrani, preoblači, s pomočjo lutke pa je prikazala tudi pravilno ravnanje z dojenčkom. Poleg tega je izvedla tudi tečaj prve pomoči, ki je eden izmed pogojev za opravljanje vozniškega izpita. Predstavljeni so jim bili temeljni postopki oživljanja, AED in njegova pravilna uporaba. Center za socialno delo Krško je jim je predstavil področje ginekologije, torej kdaj h ginekologu, katere vrste kontracepcije poznamo, dotaknili pa so se tudi porok v sorodstvu. Na koncu tabora pa so skupaj s policistoma iz Policijske postaje Krško preizkusili svoje poznavanje cestnoprometnih predpisov.

tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja, članek
tabor spoznavanja vrednot narave in premoženja, članek

Izvedeni tabor je bil zelo uspešen, zato ga bomo izvedli tudi konec poletja. Udeleženci pa so povedali, da so odnesli veliko novega znanja, ki ga bodo lahko uporabili v nadaljnjem življenju.

tabor spotnavanja vrednot narave in premoženja, članek

Besedilo in fotografije: ZMŠ Krško

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Skip to content
×