Generator festival 2023

Tudi letos smo v ZMŠ Krško izvedli tradicionalni Generator festival. Dvodnevni dogodek je letos potekal v petek, 25. 8. 2023, in soboto, 26. 8. 2023.

V petek dopoldne  smo se družili z Dono in Markom iz društva PoPasje, ki sta nam priredila izvrstno delavnico s kužki in PoPasje howShow. Kot je razvidno s spodnje slike , so v delavnici uživali tako otroci, kot tudi mladi in odrasli. Delavnica je bila poučna in hkrati zabavna.

 

Otroci so uživali na predstavi PoPasje HowShow

Popoldne je sledila plesna delavnica hip hopa, s plesnim klubom Lukec. Obiskala nas je pozitivna in energična trenerka Dea, s katero smo spoznali nekaj osnovnih korakov hip hopa.

Zvečer pa sta za večerno zabavo poskrbela banda Ekstaza in Prismojeni profesorji bluesa. Koncerta se je udeležilo okoli 100 ljudi, nihče od udeležencev pa ga zagotovo ne bo zlahka pozabil.

Koncert lokalnega benda: Ekstaza
Koncert nepozabnih Prismojenih profesorjev bluesa

V sobotno dopoldne smo zakorakali z otroško predstavo Gledališča Zapik, ki so se nam predstavili z japonsko umetnostjo pripovedovanja ob slikah ob lesenem odru – Kamišibaj. Le-ta ljudem vseh generacij in iz različnih okolij pomaga prisluhniti sebi in jih na način umetnosti povezovati z drugimi.

Popoldne se nam je pridružila Manca Grubič, bolj znana pod imenom Manca narejeno s srcem. Ustvarjali smo unikatni nakit s tehniko iz fimo mase. Nastali so krasni obeski za verižice.

Ustvarjanje nakita Manca narejeno s srcem

Drugi večer festivala smo namenili našim mladim, lokalnim Krškim raperjem – Galu, Kristjanu in Ninotu, znanim pod imeni CDW, Big Kick in Yung Voodoo. Njihovega koncerta se je udeležilo okoli 50 ljudi, bil pa je prava poslastica za ljubitelje rap glasbe.

Scroll to Top
Skip to content
×