FilmoteKKa: Špelin svet animiranih podob

Potopili se bomo v svet animiranih podob najuspešnejše slovenske avtorice animiranih filmov, Špele Čadež in raziskovali njen avtorski slog.

Dogodek je namenjen mladim.

Špela Čadež je od leta 2018 (prva in edina slovenska) članica ameriške filmske akademije, ki podeljuje Oskarje. Navdušena je nad analogno animacijo in dobrimi zgodbami.

Ogledali si bomo:

ZASUKANEC, 6:43 min 
Vsakdanjik v krojačnici je lahko tako živahen, da je včasih potrebno improvizirati, vendar takrat fantazija in spontanost nista vedno rešitev. Ko je krojaček sam, rad opravlja delo s pomočjo svojih misli. Toda kaj se zgodi, ko v igro stopi ljubezen in misli uidejo nadzoru?

LJUBEZEN JE BOLEZEN, 8:35 min 
Bolečine v prsih, solze, ki ne ponehajo, in narobe obrnjene glave so simptomi pogoste, a težko ozdravljive bolezni.

ZADNJA MINUTA, 1:51 min
Kreda lovi senco. Ko jo ulovi, vidimo samo še sledi njune igre.

BOLES, 12 min
Samotarski Filip sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju, ko na njegova vrata potrka ostarela soseda Tereza in ga prosi, naj napiše pismo za njenega ljubimca…

NOČNA PTICA, 8:45 min 
Jazbec obleži na lokalni cesti v gozdu. V mraku se mu približa policijska patrulja. Policisti med postopkom ugotovijo, da žival ni mrtva, kakor so bili obveščeni, temveč najedena prezrelih hrušk. Ko hočejo policisti obnemogleža spraviti na rob ceste, se ta prebudi in dogajanje popelje v nenavadno smer…

ORANŽNA JE NOVA ČRNA – POVZETEK, 3:40 min 
Animirani povzetek štirih sezon serije Oranžna je nova črna.

STEAKHOUSE, 10 min
Zrezek že več dni leži v marinadi. Ponev je vroča. Franc je ravno prav lačen. Lizo pa so v službi presenetili z rojstnodnevno zabavo. Ji bo uspelo pravočasno priti domov?

Scroll to Top
Skip to content
×