FilmoteKKa: Mož, ki je prodal svojo kožo

 

Druženje ob filmu v ZMŠ Krško
V ZMŠ Krško si bomo v petek, 8. septembra, ogledali film “Mož, ki je prodal svojo kožo”. Projekcija filma se začne ob 19. uri. 
Film, v katerem tunizijska režiserka Kaouther Ben Hania z veliko igrivosti, drznosti in humorja sooči dva popolnoma različna svetova: sodobno umetnost in svet beguncev.
»Mož, ki je prodal svojo kožo je igriva, pronicljiva, včasih tematsko prenatrpana sestavljanka, pa tudi resnično divja pustolovščina. Od vznesene ljubezenske izpovedi na natrpanem vlaku preko prismojenega plesnega prizora v igralnici pa do številnih šal na račun snobizma v svetu umetnosti – film je poln nepozabnih trenutkov.«
– Sarah Ward, Screen Daily
Kratek opis filma:
Da bi lahko odpotoval v Evropo in se ponovno združil z ljubeznijo svojega življenja, mlad sirski begunec privoli, da mu slavni in provokativni umetnik na hrbet tetovira podobo šengenske vize in ga tako spremeni v prestižno umetniško delo.
Tunizijska režiserka z veliko igrivosti, drznosti in trpkega humorja sooči dva povsem različna svetova: svet sodobne umetnosti in svet beguncev. Film, ki je bil nominiran za oskarja v kategoriji najboljši mednarodni film. Glavni igralec je dobil nagrado za najboljšega igralca v sekciji Obzorja Beneškega filmskega festivala.
Pripelji prijatelje in preživite sproščen večer v naši družbi!

Se vidimo!

Scroll to Top
Skip to content
×