OOPS!

V Mladinskem centru v Krškem smo v mesecu aprilu izvedli projekt mobilnosti mladinskih delavcev, ki je financiran iz programov Erasmus+. OOPS! Accidentally on Purpose naslavlja smeh in duševno zdravje ter njune povezave. Projekta se je udeležilo 5 partnerskih organizacij iz 5 različnih držav: Slovenija, Finska, Španija, Hrvaška in Gruzija.

Predsodke in diskriminacijo vzgajamo “po nesreči” (“accidentally”), od majhnega in odvisno od okolja, v katerem se nahajamo. Lahko se znajdemo v vlogi povzročitelja diskriminacije ali diskriminiranega. Projekt OOPS! Accidentally on Purpose smo ustvarili “z namenom” (“on purpose”), kot pravi naslov, da oboje ozavestimo, posledično pa delujemo preventivno in preprečujemo oblike nasilja ter diskriminacijo. Vprašanje, na katerega smo se naslonili pri projektu, je: Kako lahko smeh in humor poslabšata in pomagata duševnemu zdravju, dobremu počutju in iskanju smisla ter postavljanju ciljev v življenju nam, ki delamo z mladimi, in mladim, s katerimi delamo?

Udeleženci so bili menda bolj humorni od samih trenerk, saj so naredili kar “meme” na Anjo, eno od trenerk. Menda je prevečkrat rekla, da potrebuje prostovoljca! No, prostovoljce tudi išče, in sicer za Smejalno gledališki klub, kjer boste lahko tudi sami preizkusili vse metode.

Scroll to Top
Skip to content
×